چالش‌هایی که مهاجرین ایرانی در کشورهای غربی با آن مواجه هستند می‌تواند باعث برخی از مشکلات و مسائل در زندگی روزمره آن‌ها شود. برای مدیریت و سازگاری با این مشکلات، داشتن مجموعه‌ای از حمایت‌ها و منابع برای غلبه بر آن ها می‌تواند موجب توانمندسازی این افراد شود. برخی از چالش‌ها و راهکارهای سازگاری در کشوری که شما به آن مهاجرت کرده‌اید را برایتان توضیح خواهیم داد.

زبان کشور مقصد

برای بسیاری از مهاجرین ایرانی، زبان انگلیسی یا زبان کشور میزبان آن‌ها ممکن است زبان دوم باشد. این موضوع می‌تواند باعث مشکلاتی مانند؛ برقرای ارتباطات موثر و کارآمد، دسترسی به خدمات و حضور و مشارکت اجتماعی کامل در جامعه جدیدشان شود.

کلاس‌های زبان اختصاصی برای مهاجرین

در اکثر کشورها مراکز بسیاری هستند که مشغول به ارائه برنامه‌های آموزش بزرگسالان یا کودکان هستند تا به مهاجرین کمک کنند تا زبان انگلیسی یا زبان کشور میزبان خود را به خوبی یاد گیرند. این کلاس‌ها می‌توانند به مهاجرین کمک کنند تا به شیوه بهتری ارتباط برقرار کنند، به خدمات دسترسی پیدا کنند و در جامعه به خوبی ظاهر شوند.

تفاوت‌های فرهنگی

هر کدام از ما که از فرهنگ کشور خود دور شده‌ایم ممکن است با تفاوت‌های فرهنگی متعددی در کشور مورد نظرمان روبه‌رو شویم. مانند تفاوت‌ها در آداب و رسوم و سنت‌های اجتماعی. این موضوع می‌تواند باعث عدم احساس تعلق ما یا مشکلاتی در فرهنگ‌پذیری ایجاد کند.

برنامه‌های تبادل فرهنگی

برنامه‌های تبادل فرهنگی، رویدادهایی هستند که در آن‌ها چند کشور قسمتی از فرهنگ‌های بومی خود را در قالب‌های مختلف مانند موسیقی، رقص، شعر یا پوشش به نمایش می‌گذارند. این رویدادها می‌تواند به ایرانیان مهاجر کمک کند تا درباره رسوم، سنت‌ها و ریشه‌های تاریخی ـ فرهنگی کشور مقصد آگاه شوند و بهتر در محیط جدیدشان همرنگ شوند.

تبعیض

مهاجرین ایرانی ممکن است به دلیل نژاد، مذهب یا ملیتشان با تبعیض و تعصبات مختلفی روبرو شوند. این می‌تواند باعث سختی در دسترسی به بعضی از خدمات آموزشی، شغلی و غیره شود. تجربه تبعیض در سطوح مختلفی اتفاق می‌افتد. در روابط اجتماعی روزمره با دیگران، در محیط کار، در مدرسه یا دانشگاه و همین‌طور در سطوح کلان‌تر مانند سیستم قضائی، حمایت اجتماعی و غیره.

کمک‌های حقوقی

اکثر مهاجرین اشراف نسبتا کمی به سیستم حقوقی کشور مقصد دارند. افراد می‌توانند یا خودشان یا به واسطه بسیاری از سازمان‌های غیرانتفاعی و گروه‌های حقوقی که برای مهاجرین کمک‌های حقوقی رایگان یا با هزینه کم ارائه می‌دهند، استفاده کنند تا در هنگام استفاده از خدمات اجتماعی، معاملات اقتصادی و دیگر دسترسی‌های دولتی و غیر دولتی آسیب نبینند.

تنهایی اجتماعی

مهاجرین ایرانی ممکن است احساس انزوا و جدایی اجتماعی کنند، به خصوص اگر در محل زندگی خود اعضای درجه اول خانواده یا دیگر اعضای فامیل و دوستانشان در کنارشان نباشد. این موقیعت در بعضی از مواقع می‌تواند منجر به احساس تنهایی و افسردگی در افراد شود.

مشاوره و کمک های اولیه سلامت روان

خدمات مشاوره و پشتیبانی روانی می‌توانند به مهاجرین ایرانی کمک کنند تا با استرس ،اضطراب و احساسات مخربی که در نتیجه فشارهای وارد شده در ابتدای فرایند مهاجرت یا در هر زمان دیگری از آن تجربه شده، کنار بیایند و زندگی شاد و بهتری را برای خود داشته باشند.

در مجموع، منابع متعددی برای کمک به مهاجرین ایرانی برای غلبه بر چالش‌هایی که در فرایند سازگاری با زندگی در کشورهایی که به آن مهاجرت کرده اند، وجود دارد. با دسترسی به این منابع و برقراری ارتباط با جامعه جدیدشان، می توانند موفقیت‌های بسیاری را در مسیرهای تحصیلی، شغلی و دیگر زمینه ها به دست بیاورند.

اشتراک گذاری:
نمایش دیدگاه ها (0)

دیدگاهتان را بنویسید